COAL PORTERS THE CHRIS HILLMAN TRIBUTE CONCERTS

2001 PRIMA RECORDS 013
Introduction / My Uncle / When The Ship Comes In / Summer Wind / Draft Morning / Older Guys / Time Between / Wheels / The Lost Highway / Sin City / Cody, Cody / Brand New Heartache / The Girl With No Name / I Am a Plgrim / The Fallen Eagle / So You Want To Be A Rock & Roll Star ? / You Ain´t Goin´ Nowhere.

    Coal Porters začínali v Los Angeles ako Long Ryders. Ich hlavný predstaviteľ, mandolinista a spevák Sid Griffin žije v súčasnosti v Londíne a jeho kapelu tvoria Pat McGarvey (banjo,vokál), Neil Robert Herd (gitara,vokál), H. Nield (dobro), Gemma White (husle), Rory McFarlane (kontrabas) a výpomoc na CD Bob Loveday (husle) a kontrabasista Leo McMorgan. Toto CD bolo nahrané Live v New Yorku, Louisville , Nashville a veľká časť v jednom bare v Anglicku. Všetky skladby sú repertoáru speváka Chris Hillmana, vynikajúceho mandolinistu a gitarystu, ktorý má fanúškov ako v bluegrasse tak i country a rocku.
   Tato kolekcia predstavuje skladby z jeho ranného pôsobenie na Californskej rockovej scéne 70-tých rokov (Byrd, Burrito Brothers ...). Sú to krásne bluegrassové úpravy týchto piesni ako Sin City, Wheels.
 Vokáli sú stavané na dobu 70-tych rokov v rockovom štýle a hrané s klasickými bluegrassovimi nástrojmi.
Sedemnásť piesni ponúka ako tradicičný gospel štandart I´m a Pilgrin, tak songy od Bob Dylana a piesne Chris Hilmena zväčša napísané s Gram Parsonsom.  Kto má rád progresívnejší bluegrass tak si rád toto CD obľúbi.

Ľubomír Toman