Fleckones v Prahe

Slovenskí aj českí priaznivci jazzovej hudby si mohli prísť na svoje na koncerte Bélu Flecka & Flecktones, ktorý sa uskutočnil 13. 7. 2000 v Pražskom Lucerna Music Bare.
Známa zostava Béla Fleck - elektrické, akustické banjo, Victor Wooten - basgitara, Jeff Coffin - saxofóny, FutureMan - Drumitar podala už tradične skvelý muzikantský výkon. Atmosféra koncertu bola výborne dotváraná klubovým prostredím, takže mala kapela možnosť tesného kontaktu s publikom. A to výkony muzikantov patrične oceňovalo. Flecktones patria naozaj k špičke svetového jazzu a ani teraz sa nedali zahanbiť.
Okrem skladieb zo svojho najnovšieho CD Outbound, ktoré sa mimochodom pred nedávnom objavilo už aj v bratislavskom Bontonlande, hrali aj veci zo svojich starších albumov. Samozrejme, nechýbali ani tradičné basgitarové exhibície Victora Wootena, ktoré všetci očakávali.
Ku koncu koncertu zahral Béla Fleck sám niekoľko skladieb z bluegrassovej časti svojho repertoáru a medley zo známych tradicionálov. Aj takýto "úlet" sa však výborne ujal medzi publikom, ktoré ho odmenilo búrlivým potleskom.
Koncert trval vyše troch hodín a diváci nechceli kapelu pustiť z pódia, preto museli ešte niekoľkokrát pridávať.
Takýto koncert si podľa mňa rozhodne netreba nechať ujsť, nech to stojí čokoľvek. A myslím, že by nebolo na škodu usporiadať občas podobnú akciu aj na Slovensku.

                                                                                              Milan Krankus