J. D. Crowe - "The Model Church"

Rebel CD-1585 - 1992

I'll talk it all over with him, It's me again lord, I Shall be at home with Jesus, Journey's end, The model church, Goin' up, Let the spirit descend, Look for me, Are you lost in sin, No mother or dad, Oh heaven

J.D.Crowe - banjo, vocal
Doyle Lawson - guitar,  vocal
Larry Rice - mandolin,  vocal
Bobby Slone - bass

                Aj keď sa jedná o pomerne staršie CD-čko (1992) na našom trhu je to stále novinka. Zvlášť kvôli zostave muzikantov, ktorí na ňom spolu pôsobia. O tejto zostave okolo J.D.Crowa sa toho totiž u nás vie pomerne málo.
 Je na ňom 11 skladieb v  tradičnom štýle a všetci čo očakávajú J.D.Crowe & New South  budú sklamaní. Osobne aj mňa trochu prekvapila hlavička J.D.Crowe. Skôr by som očakával DoyleLawson keďže CD pripomína  skôr starých Quicksilver. 11 spievaných old time skladieb v duchu Quicksilver, z ktorých sú dve prevzaté od Jim & Jesse ("Look for me", "Are you lost in sin") a jedna od pána L. Flatta ("No mother or dad") podporené brilantným banjom J.D.Crowa. V skladbe "Look for me" dokonca aj lead vokálom.postavené na typickom Lawsonovskom vokále, ktorý síce na moje prekvapenie miestami škrípe, ale zase na druhej strane to v celkovom sounde "nedeľného rodinného spievania"  vôbec nevadí.
Na môj vkus akurát trocha príliš halu inak výborný zvuk. Kto neočakáva striedanie brilantných sól v divokých skladbách, ale skôr spirituál si príde určite na svoje.

Ján Bratinka
Zvonky 1995