KANE´S RIVER ,,KANE´S RIVER“

2000 DOOBIE SHEA RECORDS 4003
This Whole World / Bill Austin / All That´s Left For Me / Talk To God / Sea Of South Dakota / Calm Before The Storm / Take Me Back Home / Pray For Rain / Cole Younder / Scowlin´ John / In Your Hands

Pochádzajú z Montany. John a Julia spolu hrávali v skupine Wheel Hoss. Bola to prvá skupina, ktorá sa dostala do finále Bluegrass Showdown z tohto štátu. Po úspechu John hrával v progresívnej skupine z Wyomingu Loose Ties a Julia v New Vintage z North Carolíni.
  Pohostinné si tu zahrali dobrista Rob Ickes a huslista Jason Thomas, ktorý teraz cestuje s nimi. Dan Tyminského tu počuť na conga v ,,Sea of South Dakota“ a v zaverečnej si barytón zaspieval Ronnie Bowman.
Kane´s River sú :
John Lowell (gitara,vokál). Kvalitný gitarista, spevák a textár. Jeho vokál na Steve Earleho songu ,,Bill Austin“ je presne to čo skladba potrebuje. ,,Talk To God“ a ďalšia jeho ,,Pray For Rain“ je spievaná jeho kvalitným  a originálnym hlasom.
Jerry Nettuno (mandolína,vokál), ktorý pred príchodom hrával v progresívnej Highstrung z Floridy napísal dve skladby pre Juliu a inštrumentálku ,,Scowlin´ John“ venoval Johnovi, pretože sa jediný mračí ma obale CD.
Julie Elkins (banjo, vokál). Veľmi kvalitné banjo v jej rukách. Julia má hlas rovnajúci sa jej známejším kolegnám ako Alison Kraussovej alebo Rhonde Vincent. Táto mladá speváčka má kariéru ešte pred sebou. Spolu s Jerrym napísala posledný pomalí gospel ,,In Your Hands“. Melodická pieseň vychádzajúca priamo zo srdca.
David A. Thompson (kontrabas, vokál). Kvalitný kontrabasista a textár. Prispel troma songami. Johnom spievaná ,,Calm Before The Storm“ je perlou na albume.
Celkom prijemne sa počúva toto CD s moderným bluegrassom.

Ľubomír Toman, apríl 2002