MARK COSGROVE ,,ROUND ISLAND“

NOISY NEIGHBORS MUSIC 046

Round Island / Barber Wire / Heel & Toe Polka / Lucky Break / Ornithology / Maple On The Hill / Broken Dreams / Not In My Arms / Ghost Dance / Fixin´ A Hole / Limehouse Blues.

Markov domov je v Bucks County v Pennsylvanii. Tu hrával s množstvom elektrických i akustických skupín a jeho koncertná skupina sa volá Good Medicine. Je to virtuózni gitarista, ktorý vyučuje gitaru a v súčasnosti pripravuje svoju druhú publikáciu o flatpicking gitare pre Mel Bay Publishing.
    Album otvára Markova Round Island a predznamenáva v akom veľkom štýle je album nahraný. V jeho hre je obrovská energia a čistota. Jeho hra je progresívna preto i hostia na albume sú z newgrassovej branže. Je tu jadro bývalej skupiny Skyline : Tony Trischka (banjo), Barry Mitterhoff (mandolina) a Larry Cohen na bassu. Ostatné mená hostí sú pre nás neznáme : Mark Maglashan (mandolína),Bob Sutor (banjo), Mike Brenner (dobro), Matt Glazer (husle), Steve Hendershott (mandolína), Rich Kalikow (mandolína). Mark sa predstaví so svojim príjemným lead vokálom v štyroch skladbách. Vo vokáloch ho doprevádzajú Larry Cohen, Peter Lorch a Allen Bartram. Jeho vokálny prejav je nenásilný a odpočinkový oproti striedajúcim sa inštrumentalným skladbám s určitým drajvom a napätím.
Skvelé album !

Ľubomír Toman, júl 2002