NUGGET - CD - "Twenty Years of Diggin"


Helmut Mitteregger - Mandolin, Lead and Harmony Vocals 
Katarína Mitteregger - Bass, Lead and Harmony Vocals 
Thierry Massoubre- Guitar, Banjo, Harmony Vocals 
Henrich Novák - Dobro

Dlho očakávané CD rakúskej bluegrassovej skupiny Nugget je už na svete. Priznám sa, že  som sa na to tešil a po jeho vypočutí  som  bol  príjemne  prekvapený.  Predpokladal som. že to bude dobré, ale je to ešte lepšie.
 Výkony jednotlivcov i bluegrassové  cítenie kapely ako celku sú  smelo porovnateľné s bluegrassovými kapelami "za vodou". Výber  skladieb  (je  ich  13)  a  ich  poradie pôsobí veľmi príjemne, takže ťažko vyberať, ktorá skladba je lepšia.
 Napriek  tomu ma  niektoré skladby  viac zaujali:  v skladbe Shotgun  Down  The  Avalanche  ma  zaujal  arrange i samotné podanie skladby,  v The Tie  That Binds je  na konci skladby prekrásna  modulácia a  veľmi sa  mi páči  Helmutova skladba You  Got Me  Cryin', ktorá  v ničom  nezaostáva za ostatnými bluegrassovými songami.
 Veľmi ma  potešili skladby Summerfly a  I'm Moving On, ktoré sme  pred nejakým  časom s  Katarínou hrávali  v BG Albume a na ktoré rád spomínam. Samozrejme, že ako mandolinistu ma zaujala Helmutova pekná a melodická  molová  inštrumentálka  Minorities.  Je  to veľmi pekný a vydarený bonbónik.
CD je nahraté v zostave:
Helmut Mitteregger - Mandolin, Lead and Harmony Vocals
Katarína Mitteregger - Bass, Lead and Harmony Vocals
Thierry Massoubre - Guitar, Banjo, Harmony Vocals
Ako  hosť,  alebo  ako  je  na  CD  uvedené  "With part time Nuggetter" prispel k oživeniu  a spestreniu CD Henrich Novák z Bratislavy na dobro. Kto má rád bluegrass music, tomu toto CD vrelo doporučujem.

Dušan Bachratý - Zvonky 1997