David Parmley & Scot Vestal
"Continental Divide"

Rebel   1995

New Highway, Look Who's Needin' Who, I Wouldn't Know Where to Start, Polka on Banjo, I Got a Feeling, I'm Bound to Ride, Wing and a Prayer, Is It True, What Will You Do with This Man, Runin' to the Fire, A Lot I Wouldn't Do, Benny Hill

Scott Vestal -  banjo, vocal
David Parmley - guitar, vocal
Jimmy Bowen - mandolin, vocal
Mike Anglin - bass
Special guest:
Aubrey Haynie - fiddle, mandolin
Gail Rudisill - fiddle

 Pred pomerne krátkym časom sa mi náhodou dostalo do ruky toto CD, ktoré ma chytilo hneď po prvom počutí. Okrem L.R.B. mi takto nesadlo asi zatiaľ nič. A niet ani divu. Vybraná zostava skutočne špičkových muzikantov tu produkuje kvalitný bluegrass im vlastný. O Davidovi Parmleiovi som dokonca kdesi čítal, že je "Riceovitejší "ako Tony Rice.  Hneď od prvej skladby to proste šlape. Tradičný bluegrass s moderným hábom a cítením. Mnohé skladby, čo tu znejú, som počul po prvýkrát (Is It True je
celkom iné Is It True aké  bežne hrájú bluegrassové kapely) no myslím, že aj tí menej až vôbec rozhľadení si tu nájdu "Polka banjo" u nás v trampských kruhoch známu skôr ako "Zas to zrádný banjo".
 Čo ma tak trocha prekvapilo bolo vyslovene invenčné banjo pana Vestala stopercentne zapadajúce do atmosféry jednotlivých skladieb. Vôbec skladby sú veľmi pekne zaranžované často v netradičnom modernom duchu s množstvom nečakaných zvratov a rytmických fínt bez ohľadu na to či sú spievané, alebo záverečná inštrumentálka "Benny Hill",  ktorá je až flekovská.
 A rovnako aj vokály. Stavané v klasickom bluegrassovom duchu, no miestami s istým nádychom  invencie.
 Jediné, čo mňa osobne hádam trocha rušilo bol zvuk CD,  hlavne farebne zvuk banja. No každá skladba má osobitú náladu a celé CD nieje inak problém vypočuť jedným dychom a po dohratí si ho proste pustiť znova. Podobných CD nieje veľa aj keď názory sú rôzne. Ale to nechám na tých šťastlivcov, čo si ho kdesi zoženú.

Ján Bratinka - Zvonky 1995