THE ABEELS – SNOWFLAKES & DIAMONDS ABEEL PUBLISHING 991  1999

High On A Mountain Top – Abbylooga – Those Memories – All I Can Is My Best – Eat At Joe´s – Tennessee Flattop Box – Snowbird – Long,Long Drive/Melanie´s Song – Love At the Five & Dime – Loggin´ Man – Snowflakes & Diamonds – Steel Rails – Virginia.

   Veľké nahrávacie spoločnosti vydávajú ročne množstvo kvalitného bluegrassu na CD. Veľmi často je počuť dobrý bluegrass i od malých spoločnosti. Som veľmi rád, že sa mi takéto jedno CD dostalo do rúk.
   Je od rodinnej skupiny z Disputanta vo Virginie - The Abeels a bolo vydané na ich rodinnej značke. Základ na nahrávke tvoria : otec Jack Abeel na gitaru, matka Anne Abeel na kontrabas, dcéry Amanda McDaniel na rytmickú gitaru a Charity Zerull spieva vokáli plus pozvaní hostia : Eddie Adcock na banjo,guitar, Ronnie Stewert na mandolínu,husle, Pete Smith na dobro & Jim Hurst na guitar.
  Album zaujme perfektnou rytmikou, inštrumentálnou prácou Jacka a u nás pomerne neznámeho dobristu Pete Smitha. Do zostavy dobre zapadne talentovaný Ron Stewart a banjistovi Eddiemu tento projekt určite pripomenie jeho skupinu Dixie Fried v ktorej hrávala jeho žena Martha a Missy Raines, mimochodom producentka tohoto albumu.
   Vokálne sa predstavia všetci štyria členovia skupiny. Repertoár tvoria väčšinou pomalé skladby, klasika ,,Those Memories“, ,,Loggin´ Man“ , country songs ,,Tennessee Flattop Box“, ,, Love At The Five & Dime“ a tri origináli . Jack napísal inštrumentálky  ,,Abbylooga“ a ,,Snowflakes & Diamonds“ a spolu s dcérou Charity ,,Long,Long Drive/Melanie´s Song“.
  Mojimi favoritmi na albume sú inštrumentálka ,,Abbylooga“ dobré spojenie nápadov klasickej gitary s nápadmi inštrumentáliek z konca 90 rokov. Vyzdvihol by som vyzretý hlas Anne v ,,All I Can Do Is My Best“ a ženské prevedenie drsnej  O´ Bryantovej ,,Those Memories“.
   Album odporúčam a som rád, že som opäť počul dobú gitaru.

Ľubo Toman